danielamacsim
Cu miros de turta dulce, colinde pe fundal si multe beculete colorate in toata casa, asa intram noi in spiritul Craciunului. Astazi am prajiturit cu blondina mea, am facut pentru prima data impreuna turta dulce. A fost distractiv, s-a gustat putin si din aluatul crud, s-a intins faina peste tot, dar important e ca au iesit 2 tavi pline si delicioase cu stelute, ‘mimimioare’, reni si clopotei. Reteta este una extrem de simpla si rapida. Ai nevoie de: – 250 gr faina - 100 gr. de unt moale - 2 oua - 3 linguri de miere de albine – 1 lingurita bicarbonat de sodiu – jumatate de lingurita de praf de ghimbir – 2 lingurite de scortisoara – un varf de lingurita de nucsoara. Se amesteca separat ingredientele umede si uscate, apoi se pun impreuna si se framanta pana obtii un aluat usor de modelat (eu am mai adaugat cam 2 maini de faina pentru ca era foarte lipicios). Se intinde foaia cu sucitorul in strat de maxim 2 cm, se decupeaza formele si se baga in cuptorul preincalzit la 190 grade pentru maxim 10 minute (sa le verificati dupa 5-6 minute daca s-au facut). Nu ies foarte dulci, insa pentru copii sunt perfecte. Spor la prajiturit! ❤️ #mommyandanto #gingerbreadcookies #christmasspirit #gingerbread #inspiratiepepco #momanddaughterinthekitchen