esterahoroba
Gogoși pufoase cu cremă de ciocolată. 🍫🍩 Rețeta mai jos ⬇️ Încă din copilărie am iubit gogoșile. Mama le făcea simple și le numeam “pancove”, iar sora mea le umplea cu gem. În prezent fac gogoși poate de 2-3 ori pe an pentru că sunt totuși prăjite, însă de fiecare dată iubesc să experimentez cu umpluturile, iar una dintre favoritele mele este această cremă de ciocolată din doar două ingrediente. Chiar dacă necesită ceva mai mult efort, gogoșile făcute în casă merită tot efortul, așa că sper să le încercați și voi. 💕 Menționez că eu am făcut varianta vegană, așa că am folosit lapte de soia și unt vegan. Pentru aluat avem nevoie de: 275ml lapte 325-375g făină 7g drojdie uscată sau 25g drojdie proaspătă 40g zahăr 30g unt moale un praf de sare o lingurița esență de vanilie Pentru cremă: 200g ciocolată neagră o conservă lapte de cocos, doar partea solidă Mod de preparare: 1. Amestecăm 125ml lapte cu 25g făină și fierbem până obținem o pastă lucioasă. 2. Într-un bol amestecăm restul de lapte călduț cu drojdia și zahărul și lăsăm 10 minute să stea. 3. Amestecăm restul ingredientelor, exceptând untul, și frământăm până obținem un aluat moale. 4. Adăugăm untul și mai frământăm pentru 10-15 minute. 5. Lăsăm aluatul să dospească pentru o oră. Întindem aluatul și decupăm cercuri cu o grosime de aproximativ un cm pe care le lăsăm să dospească din nou pentru 45 minute. 6. Prăjim gogoșile pe ambele părți până când sunt rumene. 7. Pentru cremă amestecăm laptele fierbinte cu ciocolata tăiată. După ce crema s-a răcit o batem cu mixerul și umplem gogoșile cu ajutorul unui poș. Poftă bună! 💕 #inspiratiepepco #brightfoodies #vegandoughnuts #vegandonuts #veganchocolate #gogosi #retete #nextbestfoodie #retetesimple #veganromania #veganinromania #mancaresanatoasa #mancaredepost #brightfoodphotography #donutsofinstagram #donutsphotography #retetevegane #veganfoodporn