Mai multa inspiratie pentru tine

CasăSimplitate și armonie – Stilul scandinav în casa ta

Dacă îți plac interioarele îmbogățite prin accesorii minimaliste și funcționale - stilul scandinav este pentru tine!

Acesta se află deja în topul preferințelor de câteva sezoane. Se potrivește la orice încăpere, de la dormitor și până la bucătărie. În articolul nostru îți prezentăm câteva idei pentru decorarea casei, tocmai în acest stil. Sperăm că te vor îndemna să îți redecorezi căminul.

Alb, nuanțe de gri, bej și accente închise - aceasta este coloristica dominantă la stilul scandinav. Folosește așternuturi gri deschis, perne cu text decorativ și o pătură călduroasă, asortată în tonuri neutre. Florile de pe noptieră vor aduce un plus de prospețime și culoare.

 Supraîncărcarea nu este indicată, simplitatea este cea mai importantă. Este greu să te relaxezi atunci când privirea se oprește pe o mulțime de mărunțișuri. Păstrează-le în coșuri decorative, așa vei păstra o organizare mai bună, iar dormitorul va arăta ordonat și spațios.

Deosebit de important este iluminatul - interioarele scandinave sunt foarte luminoase, datorită faptului că ferestrele nu au draperii grele. Le poți înlocui cu perdele delicate, aproape transparente, care lasă lumina naturală să pătrundă în dormitor. Nu uita că și lumânările și felinarele sunt de neînlocuit - aprinse seara ele te ajută să creezi o atmosferă fără de pereche.

Stilul scandinav se inspiră din natură. Acesta utilizează deseori decorațiuni alcătuite din materiale naturale neprelucrate. Nu trebuie să cheltuiești mult, le poți face singură.

 

Holul sau vestibulul sunt încăperi dificil de amenajat. Este ușor să le lași dezordonate, dar nu despre acest efect este vorba. Așadar, ce se poate face pentru a amenaja bine un vestibul? Pariază pe funcționalitate și pe DIY - Do It Yourself! Pe post de polițe poți folosi cutii sau dulăpioare pentru pantofi. Dacă, totuși, ai un mobilier clasic la care nu vrei să renunți - merită să îl redecorezi. Rame pentru fotografii, tablouri cu texte, simple felinare și sfeșnice - ai de unde alege, de aceea vei găsi cu siguranță ceva potrivit pentru vestibulul tău.

Atât de multe depind de creativitatea ta. Poți să îți amenajezi interiorul în așa fel încât să răspundă nevoilor tale. O poliță nouă pentru pantofi? Nicio problemă – o construiești singură!

Deși stilul scandinav se caracterizează prin minimalism și simplitatea formelor, asta nu înseamnă că trebuie evitate decorațiunile. Dimpotrivă - dacă dorim să introducem în încăpere culori suplimentare, o vom face tocmai cu ajutorul accesoriilor. Perne moi, pături și pleduri - o soluție minunată - în fond este important ca interiorul să fie și funcțional. Un element important al decorării interiorului este și alegerea corectă a iluminatului – în afara lămpilor simple avem o gamă bogată de diverse de felinare, lampioane și sfeșnice – totul pentru a aduce în sufragerie cât mai multă lumină. Pentru organizarea obiectelor folosește diverse de coșuri și cutii, pot fi simple sau cu modele geometrice delicate.

Aici nu e spațiu pentru obiecte inutile. Accesoriile – cu cât mai simple, cu atât mai bune. Trebuie să îndeplinească în același timp rol estetic și funcțional. De aceea, într-o bucătărie în stil scandinav vom vedea mai întâi diverse cutii, borcane și recipiente pentru depozitarea alimentelor; extrem de utile sunt și covorașe-suport sau tăvile cu motive delicate. Domină materialele naturale și culorile deschise, întrerupte uneori de negru sau de un accent colorat. Și alimentele pot împodobi o bucătărie, de ex. plante aromatice de un verde suculent în ghivece și bomboane colorate în borcane – acestea fac bucătăria să nu fie sobră, ci să pulseze de viață. Orice accesorii folositoare la gătit, cum sunt spatulele sau lingurile, sunt realizate de obicei din lemn. Astfel, acestea nu numai că se încadrează în estetica scandinavă, ci sunt și ecologice și nu zgârie suprafața tigăilor teflonate.

Interioarele luminoase amenajate simplu și cu stil folosind cât mai multe materiale naturale și o așezare simplă – iată stilul scandinav pe scurt. Dacă vrei un interior funcțional și simplu, minimalist - atunci acesta este stilul ideal pentru casa ta. Este nevoie de atât de puțin pentru a schimba un interior, te convingi singură, chiar azi!

Îți lipești pe frigider hârtiuțe cu notițe? Le poți lăsa pe blatul de bucătărie? Avem pentru tine o soluție mult mai de efect. Iată cât de ușor și accesibil este să creezi un panou de notițe pentru bucătărie, ideal pentru lista de sarcini și de cumpărături. De acum nu o să mai uiți nimic!

Podoaba de neegalat a oricărui balcon sunt plantele de tot felul: flori și copăcei mici, ce pot fi așezați în suporți-mască de ghivece în forma unor găleți. Ghivecele mai mici le poți suspenda de balustradă sau pe perete, în lădițe din lemn fixate cu sfoară groasă – vor arăta original și cu stil.

Este important să îți găsești pe balcon un spațiu unde să îți amenajezi colțișorul de relaxare. Sunt de ajuns o măsuță și două scaune sau o banchetă comodă și ai deja oaza ta unde mai prinzi câte un moment de respiro. 

Oferta prezentată este valabilă începând din data de 19 februarie 2016 până la epuizarea stocurilor. Produse alese sunt disponibile la vânzare la sfârșit de martie/început de aprilie 2016. Fotografiile prezintă exemple de modele de produse și pot fi ușor diferite de realitate.